Έμπειροι καθηγητές

Έμπειροι
καθηγητές

Αντώνης Παπαντωνάκης
Καθηγητής μαθήματος
“Σχεδίασε την Ιστοσελίδα σου”


Ο Δρ. Αντώνης Παπαντωνάκης εργάζεται ως ερευνητής  στην Ερευνητική Ομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (RIE) του Athens Information Technology (AIT) από το 2015. Ο Αντώνης έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD, scholarship awarded) στις Βάσεις Δεδομένων (Γραφικές γλώσσες ερωτοαποκρίσεων και Μετα-σχεσιακές Βάσεις Δεδομένων) από το Birkbeck College του University of London (UK) και μεταπτυχιακό (MSc with Distinction) στην επιστήμη των Υπολογιστών από το ίδιο πανεπιστήμιο (UCL). Έχει επίσης BSc στα Οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις Βάσεις Δεδομένων (επεκτάσιμα σχήματα, μη σχεσιακές ΒΔ, γραφικές γλώσσες), την Ανάλυση και Σχεδίαση Συστημάτων και Τεχνολογίες Λογισμικού (Αντικειμενοστραφείς γλώσσες και Frameworks).


Ο Αντώνης εργάζεται για πάνω από 20 χρόνια σε συστήματα λογισμικού για μια μεγάλη ποικιλία έργων για τη βιομηχανία (αεροπορική, τουρισμού, ERP συστήματα, συστήματα Τραπεζών, Billing και άλλα) αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ως αναλυτής και σχεδιαστής, διαχειριστής έργου, επικεφαλής ομάδας και senior προγραμματιστής, χρησιμοποιώντας πολλαπλές μεθοδολογίες ανάπτυξης, εργαλεία, βάσεις δεδομένων και γλώσσες και frameworks ανάπτυξης και ελέγχου.


Σοφοκλής Εφραιμίδης
Καθηγητής του μαθήματος
“Σχεδίασε την Εφαρμογή σου” (Ενότητα 1: Εφαρμογή για PC ή laptop)


Ο Δρ. Σοφοκλής Εφραιμίδης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1986) και κάτοχος των διπλωμάτων M.Sc. και Ph.D. (1991 και 1994, αντίστοιχα) από το Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Cornell (U.S.A.).  Έχει εργαστεί στην Intracom Telecom (1996 – 2003) ως υπεύθυνος ερευνητικών έργων ενώ κατά το διάστημα 1999 – 2003 ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Εκπροσώπησης της εταιρείας στις Βρυξέλλες. Από το 2003 εργάζεται στο Athens Information Technology.


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε τεχνολογίες λογισμικού, κατανεμημένα και αξιόπιστα συστήματα, μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού, τυπικές μεθόδους προδιαγραφών, και εφαρμογές συστημάτων λογισμικού. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση μίας σειράς ερευνητικών και βιομηχανικών έργων και έχει σημαντική εμπειρία σε ακαδημαϊκή καθώς και σε επαγγελματική εκπαίδευση.


Αριστόδημος Πνευματικάκης
Καθηγητής του μαθήματος
“Σχεδίασε την Εφαρμογή σου” (Ενότητα 2: Εφαρμογή για Android συσκευές)


Ο Δρ. Αριστόδημος Πνευματικάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Athens Information Technology. Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του είναι τα συστήματα εντοπισμού, παρακολούθησης και αναγνώρισης για την κατανόηση ενεργειών ανθρώπων σε έξυπνα περιβάλλοντα, ώστε να μπορούν αυτά να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παρευρισκόμενων. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί σήματα από κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες τοποθετημένους είτε στο σώμα είτε στο περιβάλλον. 


Είναι ένας από τους συγγραφείς των βιβλίων Delta-Sigma Modulators, Modelling, Design and Applications (Imperial College Press, London, UK, 2003) και Audio–Visual Person Tracking: A Practical Approach (Imperial College Press, London, UK, 2011). Η έρευνά του έχει οδηγήσει σε σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων και έχει παρουσιαστεί τόσο σε εκθέσεις όσο και από τα εγχώρια ΜΜΕ. Τα συστήματα που έχουν προκύψει, έχουν αξιολογηθεί σε διεθνείς τεχνολογικούς διαγωνισμούς. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, καθώς και σε βιομηχανικά R&D προγράμματα.


Έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1993 και το Μάστερ και Διδακτορικό από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1995 και 1999 αντίστοιχα. Από τον Ιούλιο του 2003 εργάζεται στο AIT. Στο παρελθόν έχει υπάρξει τεχνικός διευθυντής στης Ντάισενς ΙΚΕ (2014-2015) και έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Intracom (2001-2003) και στην Ομάδα Αναλογικής και RF Σχεδίασης της Integrated Systems Development (1998-2001).


Γιάννης Λουκέρης
Καθηγητής του μαθήματος
“Σχεδίασε το Παιχνίδι σου”


O Ιωαννης Λουκερης έχει σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας  ως επαγγελματίας προγραμματιστής και ευχέρεια χρήσης όλων των σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού, τόσο σε εφαρμογές όσο και σε παιχνίδια υπολογιστών και web. Έχει εργαστεί στον τομέα της έρευνας από το 2000 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Πληροφορικής και εντάχθηκε στο δυναμικό του ΑΙΤ από το 2012, όπου συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα industrial projects. Αυτά περιλαμβάνουν τόσο web όσο και gaming / serious gaming projects. 

Έχει προγραμματίσει αρκετά παιχνίδια, τα οποία διατίθενται σε iOS και Android πλατφόρμες καθώς και στο web. Τελευταίο ανάλογο project είναι το “ΑΝΑΣΑ – Τροφή για σκέψη”, το οποίο διατίθεται δωρεάν και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΝΑΣΑ. Έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις διατροφικές διαταραχές και δημιουργήθηκε στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο συμμετείχε η συγκεκριμένη ΜΚΟ. 

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016, 11:12 πμ